Nu we veel thuis zitten, is snel internet thuis extra belangrijk. Je moet dagelijks videobellen met collega’s, grote bestanden up- en downloaden en veel e-mails beantwoorden. Snel internet is dus vitaal. Merk je dat het internet thuis niet heel snel of is laat het nog wat te wensen over? Geen zorgen, je hoeft niet gelijk een nieuw en duurder abonnement te nemen. Je kunt namelijk al veel zelf te doen om het internet mogelijk te versnellen. Ben je benieuwd naar hoe je dat moet doen? Lees dan gauw het onderstaande blog!

Trage wifi verbeteren

Veel mensen klagen over trage wifi. Dit is natuurlijk enorm vervelend, want tijdens het werken of gewoon tijdens het streamen van een film op Netflix, wil je dat het goed functioneert. Om de snelheid te verbeteren, kan je iets aan de router of wifi-modem doen. Gebruik onderstaande tips:

  • Plaats de router buiten de meterkast. Bekijk wat het verschil is tussen in én uit de meterkast.
  • Je kunt ook proberen om de router eens wat hoger op te hangen. Hierdoor hebben de radiostralen minder obstakels en kan het internet sneller gaan.
  • Plaats de router op een meer centrale plek in het huis. Dit is niet altijd mogelijk, aangezien soms draden verlegd moeten worden.

Trage computer of laptop herstellen

Soms is het internet wel snel, maar is het apparaat dat je gebruikt gewoon enorm traag. Bijvoorbeeld doordat je op een oude computer zit of omdat je laptop helemaal op is. Natuurlijk is een nieuwe en snellere versie dan het ideaalst, maar ook het duurst. Toch kun je ook zonder een geheel nieuwe aanschaffen, het internet wat versnellen.

  • Schoonmaken. Aan het begin is je laptop super snel, maar na verloop van tijd wordt-ie steeds langzamer. Dit komt doordat je hem gebruikt en daar kun je voor een groot gedeelte ook verder helemaal niks aan. Wel kun je hem tussendoor eens grondig schoonmaken. Doe dus eens in de zoveel tijd een grote computerschoonmaak: hierdoor blijft je apparaat en dus het internet sneller!
  • Gebruik adblockers. Door een adblocker in te schakelen, gaat je internet al zo’n 2,5 keer sneller. Hierdoor worden de banners op webpagina’s niet geladen.

Tegenwoordig maken veel huishoudens ook gebruik van glasvezel. Dit is een relatief nieuwe manier van super snel internet – het gaat net zo snel als het licht. Voor particulieren wordt dit vaak in gehele wijken aangelegd, maar bedrijven en organisaties kunnen er ook zelf voor kiezen. Zakelijk glasvezel aanleggen biedt dus snel internet en dit is erg bevordelijk voor de bedrijfsgang. Benieuwd naar wat glasvezel voor jou kan betekenen? Kijk dan eens op www.zakelijk-glasvezel.nl voor meer informatie.