Marketing zoals het vroeger was, is allang verleden tijd. ”Ouderwetse” marketingmethodes als drukwerk, televisie of radio hebben de afgelopen jaren terrein verloren aan digitale marketing. Dat is niet gek, want steeds meer van ons dagelijks leven speelt daar af. We communiceren via online kanalen, en doen daar dus ook onze aankopen. Denk bijvoorbeeld aan kleding en boodschappen. Daarom kan jij als bedrijf niet achterblijven en moet je je dus ook stevig online vestigen!

Potentiële klanten

Alles gebeurt online. Waarvoor je vroeger een krant opensloeg, typ je nu iets in op Google. Stel je gaat zoeken naar vacatures, dan begint je zoektocht waarschijnlijk online. Bovendien gaan consumenten minder snel naar een fysieke winkel, maar bekijken ze eerst producten online en bestellen deze dan via het internet of ze bezoeken alsnog de winkel. Het aankoop- of zoekproces begint online en dus moet jij daar als ondernemer ook zijn. Als een klant op een bepaald product zoek, en jij biedt die producten aan, dan moet je ervoor zorgen dat de zoekresultaten zoeken met jouw keywords waarop je gevonden wilt worden. Zo vergroot je je online vindbaarheid en is de kans groter dat potentiële klanten doorklikken op jouw website en een eventuele aankoop verrichten.

Geloofwaardigheid

Als jouw organisch verkeer wordt vergroot door middel van SEO, kom je hoger in de zoekresultaten te staan en wordt uiteindelijk je naamsbekendheid vergroot. Ga maar eens na: als je iets opzoekt, is het onwaarschijnlijk dat je op een website klikt die pas op de tweede of derde pagina staat. Je klikt vrijwel altijd op een website die op de eerste pagina staat en dus bij één van de beste zoekresultaten hoort. Dit zorgt uiteindelijk voor extra geloofwaardigheid, wat ook erg belangrijk is. Zonder geloofwaardigheid, zullen potentiële klanten niet op jouw webpagina klikken en geen verder informatie opzoeken of aankopen doen.

Vind je het lastig om zelf veel tijd te besteden aan SEO of weet je nog niet helemaal hoe je moet starten? Dit SEO bureau Utrecht kan jou daarbij helpen. Kijk eens op https://odiv.nl/ voor meer informatie!